Ιστορία

 

 1999
Εισαγωγή του Διπολικού Ηχείου, η πρώτη από πολλές καινοτομίες
Η Crystal Audio αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή που εισάγει τη διπολική ηλεκτροδυναμική σχεδίαση. Τα τρία διπολικά μοντέλα – Grand Dipole, Dipole 6 και Dipole 4 – συνδυάζουν με τρόπο ιδανικό όλα τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων ηλεκτροδυναμικών ηχείων με αυτά των διπολικών χωρίς να εμφανίζουν τα αντίστοιχα μειονεκτήματά τους.
  
 2000
Εισαγωγή Σειράς "System" : ‘μικρά ηχεία με high-end απόδοση’
Η σειρά "System" αποτελεί μία πρωτοποριακή σειρά high-end δορυφορικών ηχείων με υπογούφερ για πολυκάναλα συστήματα. Είναι από τις πρώτες φορές που κορυφαίας ποιότητας υλικά, υψηλή κατασκευαστική τεχνογνωσία και φυσικά άριστη ποιότητα απόδοσης ενσωματώνονται σε ηχεία τόσο μικρού μεγέθους. Κάθε μοντέλο της σειράς "System" περιέχει πολλαπλά μεγάφωνα 3” με κώνο αλουμινίου. Ο κώνος κατασκευάζεται από ειδικό κράμα αλουμινίου που συνδυάζει υψηλή ποιότητα με μεγάλη αντοχή, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα ενός μεταλλικού κώνου δίχως τις αντίστοιχες παρενέργειες. Το System 5 αποτελεί ένα high-end mini ηχείο με οδηγό mid/bass 3” και εξωτερικό tweeter, που συνδυάζεται με ένα από τα εντυπωσιακά υπογούφερ της σειράς.
  
 2001
Ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού ακουστικής σχεδίασης χώρων (RAD)
Αναπτύσσεται από την Crystal Audio το λογισμικού Room & Speaker Matchmaker (η σημερινή του ονομασία είναι RAD ή Room Acoustics Designer). Με χρήση αυτού του λογισμικό κάθε ακροατής μπορεί να τοποθετήσει κατά το βέλτιστο ακουστικά τρόπο τα ηχεία στο χώρο του. Οι αλγόριθμοι του λογισμικού προτείνουν την ιδανική τοποθέτηση των ηχείων σε σχέση με τη θέση του ακροατή και το μέγεθος της οθόνης. Το Room and Speaker Matchmaker V1.0 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2001 στη παγκόσμια έκθεση IFA του Βερολίνου.
  
 2002
Εισάγεται η Σειρά Prisma, καθιστώντας προσιτό τον high-end ήχο
Ο συνδυασμός τεχνολογικής καινοτομίας, προσαρμοσμένης σχεδίασης και προσιτής τιμής καθιστά τη σειρά Prisma της Crystal Audio μία από τις καλύτερες προτάσεις best buy. Τα ηχεία περιλαμβάνουν πρισματικές καμπίνες, woofer πλεκτού υαλονήματος (kevlar), ‘free-air’ tweeter επάνω στη καμπίνα, πολλαπλά ενεργά υπογούφερ και ηλεκτρονική προστασία. Οι πρισματικές καμπίνες είναι ανώτερες από τις κανονικές που περιέχουν προϊόντα αντίστοιχης τιμής. Οι οδηγοί και τα crossover είναι βελτιστοποιημένα ώστε να προσφέρουν επίπεδη απόκριση, τα εσωτερικά στάσιμα κύματα εξαλείφονται ενώ βελτιώνεται η στερεοφωνική ηχητική εικόνα.
  
 2003
Δημιουργία online εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί περαιτέρω τις εταιρικές καινοτομικές δράσεις
Η Crystal Audio παρουσιάζει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό σύστημα e-learning, που περιλαμβάνει τόσο θεωρία όσο και τεστ αξιολόγησης ώστε οι εκπαιδευόμενοι να εμπεδώσουν πιο ολοκληρωμένα το εκπαιδευτικό υλικό. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές όπως το τελικό σκορ του εκπαιδευόμενου, το χρόνο που χρειάζεται για να συμπληρώσει την κάθε ενότητα, τις ημερομηνίες που μπήκε στο σύστημα, κ.α. Οι πληροφορίες αυτές διατίθενται στη συνέχεια στο διαχειριστή του συστήματος για τη σωστή αξιολόγηση της προόδου του εκπαιδευομένου
  
 2003
Η Crystal Audio δημοσιεύει ένα πρωτοποριακό βιβλίο για τους πωλητές ήχου και εικόνας
Η Crystal Audio δημοσιεύει ένα πρωτοποριακό βιβλίο, βασισμένο στα πολύωρα σεμινάρια για τους πωλητές ήχου και εικόνας. Το βιβλίο περιέχει στην ολότητά του, το τεχνολογικό υπόβαθρο των μέχρι τότε συστημάτων A/V και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που επιθυμούν να μάθουν πως να ξοδέψουν σοφά τα χρήματά τους και πως να αγοράσουν τον καλύτερο εξοπλισμό Home Cinema, σε σχέση με τα χρήματα που θα δώσουν. Επίσης, το βιβλίο περιέχει ιδανικές λύσεις που οι πωλητές μπορούν να αξιοποιήσουν για την εξυπηρέτηση των πελατών. Πολύτιμο βοήθημα ακόμα και για τους Μηχανικούς, χάρη στις περισσότερες από 300 ερωτήσεις και απαντήσεις επάνω σε όλα τα ουσιαστικά θέματα γύρω από τον κόσμο του A/V.
  
 2006
Η Crystal Audio επιλέγεται ως προμηθευτής OEM/ODM για περίφημο κατασκευαστή ηχείων της Αμερικής
Ως καταξιωμένος κατασκευαστής ηχείων με πιστοποίηση ΤΗΧ, η Crystal Audio καλείται να σχεδιάσει και να αναπτύξει ολοκληρωμένα συστήματα Home Theater, για μια από τις πλέον γνωστές μάρκες στην Αμερική. Είναι η αρχή ενός νέου και επιτυχημένου σχεδιαστικού τμήματος, από το οποίο προκύπτει μια ποικιλία από προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα OEM/ODM της Crystal Audio πωλούνται από περίφημους Αμερικανούς και Ευρωπαίους κατασκευαστές και μεταπωλητές ανά τον κόσμο, φέροντας τη δική τους μάρκα.
  
 2004
Λανσάρεται η σειρά ηχείων με πιστοποίηση ΤΗΧ
Η Crystal Audio λανσάρει νέα σειρά ηχείων που διαθέτει πιστοποίηση THX Select, μαζί με όλα τα οφέλη που αυτό επιφέρει. Η πιστοποίηση ΤΗΧ είναι η μόνη πιστοποίηση ποιότητας για πολυκάναλα συστήματα ήχου, που εγγυάται κορυφαία απόδοση μέσα από ένα σύνολο αυστηρών προδιαγραφών. Πέρα από την εν λόγω πιστοποίηση, η νέα σειρά ηχείων εισάγει και ένα νέο, εξωτερικό, περιστρεφόμενο τουίτερ κορυφής, το οποίο έχει τη δυνατότητα να στραφεί προς τη θέση της ακρόασης. Τα υφασμάτινα καλύμματα έχουν κατασκευαστεί με ένα πρωτοποριακό μεταλλικό πλαίσιο, πλήρως ηχοδιαπερατό προς κάθε κατεύθυνση. Τα καινοτόμα αυτά μεταλλικά πλαίσια εξασφαλίζουν μια ευρεία και σωστά εστιασμένη στερεοφωνική εικόνα, ελαχιστοποιώντας τις ανεπιθύμητες περιθλάσεις.
  
 2005
Για τους λάτρεις της υψηλής αισθητικής και του ήχου υψηλής ποιότητας, το σύστημα SmArt αποτελεί το ιδανικό πάντρεμα μεταξύ των δυο. Χάρη στα εναλλασσόμενα πλευρικά πάνελ, η αλλαγή του χρώματος των ηχείων είναι μια εύκολη υπόθεση, όσο απλή είναι και η αφαίρεση του εμπρός υφασμάτινου καλύμματος. Οι κάτοχοι λοιπόν ενός συστήματος SmArt, μπορούν να μεταβάλλουν το χρώμα του συστήματός τους, τόσο ως προς το decor του χώρου τους, όσο και σύμφωνα με τη διάθεσή τους. Τα πλευρικά πάνελ είναι κατασκευασμένα από αληθινό ξύλο, περασμένα με υψηλής ποιότητας λάκα. Το κομψό τους στυλ σε συνδυασμό με τις κορυφαίες τους επιδόσεις, συνθέτουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.
  
 2006
Η Crystal Audio καλύπτει δυναμικά όλους τους τομείς της οικιακής ψυχαγωγίας
Με βάση τις αρχές της αξίας, της καινοτομίας, της ποιότητας και του στιλ, η Crystal Audio αποσκοπεί στο να καλύψει κάθε τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας, ώστε ο τελικός καταναλωτής να μπορεί να απολαύσει τα βέλτιστα από το σύστημά του. Μέχρι και σήμερα, η Crystal Audio συνεχίζει την ανάπτυξη και κατασκευή ενός μεγάλου εύρους προσιτών προϊόντων Hi-End, όπως καλώδια, πολύπριζα προστασίας και βάσεις τηλεοράσεων.
  
 2006
Καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ τέχνης και ακουστικής
Ένας θαυμάσιος συνδυασμός κομψής φόρμας και υψηλής ηχητικής ποιότητας, ένα αρμονικό ταίριασμα τέχνης και τεχνολογίας. Η Crystal Audio παρουσιάζει τη σειρά ηχείων "Sound of Art" που περιλαμβάνει το υπογούφερ Ballad και τα ηχεία Melody, συνδυάζοντας τη μοναδική αισθητική των γλυπτών τέχνης με την αξεπέραστη ηχητική απόδοση των ηχείων της Crystal Audio. Τα γλυπτά αποτελούν έργο του Ilirian Shima στο πλαίσιο της έκθεσής του "Ilir", χορηγός της οποίας είναι η Crystal Audio.
  
 2007
Η Crystal Audio βελτιστοποιεί την απόδοση κάθε οθόνης, χάρη σε ένα καινοτόμο καθαριστικό υγρό
Η Crystal Audio βελτιστοποιεί την απόδοση κάθε οθόνης, χάρη σε ένα καινοτόμο καθαριστικό υγρό. Η επιτυχία των λεπτών τηλεοράσεων LCD και Plasma, ωθεί την Crystal Audio στην ανάπτυξη του πρώτου ‘οικολογικού’ καθαριστικού. Αξιοποιώντας μια αποτελεσματική και απόλυτα ασφαλή φόρμουλα καθαρισμού, το καθαριστικό υγρό της Crystal Audio επιτρέπει στις τηλεοράσεις LCD, LED, Plasma και οθόνες PC να αποδώσουν πραγματικά κρυστάλλινη εικόνα. Η προηγμένη και πιστοποιημένη από την Ε.Ε. φόρμουλα προστατεύει τις ευαίσθητες οθόνες TFT, προσφέροντας καθαριστική δράση που διαρκεί, δίχως να αφήνει ανεπιθύμητους λεκέδες και θαμπάδες.
  
 2008
Νέες καινοτομίες με ασύρματη μετάδοση ήχου
Η Crystal Audio εισάγει ένα ιδιοφυές, κορυφαίας τεχνολογίας σύστημα ασύρματης μετάδοσης ήχου. Με τη χρήση ασύρματων ενισχυτών επιτοίχιας τοποθέτησης, μετατρέπει οποιαδήποτε μουσική πηγή σε ασύρματο σύστημα μουσικής, είτε αυτό είναι PC, είτε CD player, iPod ή πικάπ. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για πλήρως ασυμπίεστη μετάδοση του ηχητικού σήματος, σε συνδυασμό με κορυφαία προστασία από ραδιοπαρεμβολές άλλων ασύρματων δικτύων στο ίδιο χώρο. Τέλος, σημειώνεται ότι προσφέρει μια εξαιρετική μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση του σήματος, η οποία δεν ξεπερνά τα 2ms (δέκα φορές μικρότερη από αυτή των ανταγωνιστικών προϊόντων) όντας έτσι μη αντιληπτή από την ανθρώπινη ακοή. Η τεχνολογία μετάδοσης των 2,4GHz, εκπέμπει ψηφιακά, στα 16bit/48KHz.
  
 2009
Lean PMI - Πέρα από τον ήχο
Με σκοπό τη υιοθέτηση ενός κορυφαίου συστήματος για την Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων ώστε να εισχωρήσει σε νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές, η Crystal Audio επιλέγει το Lean PMI. Η αποστολή είναι: “Συντόμευση του Στρατηγικού Χρόνου από την Ιδέα στην Αγορά”. Αυτό επιτυγχάνεται με την στενή ενσωμάτωση του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Διαδικασιών, με τα Προϊόντα, τα Project, τα Προγράμματα και το Portfolio.
  
 2009
Καλύτερη και πιο οικολογική οικιακή ψυχαγωγία
Υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για ένα πιο “πράσινο” μέλλον, η Crystal Audio εισάγει στην αγορά μια μοναδική σειρά Εξοικονομητών Ενέργειας. Οι εν λόγω συσκευές βοηθούν τους καταναλωτές στο να εξοικονομήσουν έως και 30% από το μηνιαίο λογαριασμό του ηλεκτρικού, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση με άμεσο όφελος και για το περιβάλλον. Οι εξοικονομητές ενέργειας μειώνουν την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως και 200Kg το χρόνο, απενεργοποιώντας τις συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Οι Εξοικονομητές παρέχουν επίσης προστασία από υπερτάσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τις συσκευές σας από απότομες μεταβολές στο ηλεκτρικό δίκτυο, έως και για 700 Joule
  
 2010
Η Crystal Audio εξασφαλίζει την κορυφαία πιστοποίηση THX Ultra2 για τα νέα μοντέλα ηχείων της
Τα νέα μοντέλα ηχείων TX-T2SE και TX-T3SE εξασφαλίζουν την κορυφαία πιστοποίηση THX Ultra2 και αποσπούν πολλαπλά βραβεία από τα μεγαλύτερα περιοδικά του χώρου. Με χαρακτηριστικά και επιδόσεις που ξεπερνούν κάθε ανταγωνιστική υλοποίηση στην κατηγορία τους, τα πιστοποιημένα κατά THX Ultra2 ηχεία της Crystal Audio έρχονται να ικανοποιήσουν τους πελάτες με μεγαλύτερους χώρους, που απαιτούν μεγαλύτερες στάθμες. Πέρα από την πιστοποίηση ΤΗΧ, τα TX-T2SE και TX-T3SE έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα τον απαιτητικό audiophile που - εκτός από τις πολυκάναλες ακροάσεις - θα αναζητήσει και στιγμές αμιγώς στερεοφωνικής απόλαυσης. Με άριστη συχνοτική απόκριση και διασπορά καθώς και έκταση χαμηλών έως και τα 32Hz, τα νέα ηχεία της Crystal Audio θα αντεπεξέλθουν σε κάθε απαίτηση.
  
 2011
Προϊόντα Θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας - ένα νέο τμήμα
Βασισμένη στις αρχές του Lean PMI, η Crystal Acoustics αποκαλύπτει ένα νέο τμήμα, ειδικευμένο στην ανάπτυξη προϊόντων θέρμανσης, τα οποία ποικίλουν μεταξύ πάνελ Convector και Ηλεκτρικά Τζάκια, ως και πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, την πλέον προηγμένη τεχνολογικά λύση. Επιπλέον, η εταιρία αναπτύσσει μια μοναδική Φόρμα Υπολογισμού για τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, χάρη στην οποία οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να υπολογίσουν τα πάνελ που χρειάζονται για κάθε χώρο!
  
 2011
Η Crystal Audio αποσπά τη διάκριση “Media Player της Χρονιάς”
Ακολουθώντας τα κατορθώματα του «προγόνου» του, του Pico, παρουσιάζεται ένα νέο Media Player. Το MediaMatchBox παρέχει την ίδια φορητότητα με ακόμη πιο συναρπαστικές δυνατότητες και επιπλέον, ενσωματώνει τον επεξεργαστή Realtek 1055. Πρακτικά ικανό να αναπαραγάγει τα πάντα, το Media Matchbox αποσπά πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και “Media Player της Χρονιάς”!
  
 2012
Ποιοτικά και στιλάτα ακουστικά από την Crystal Audio
Η Crystal Audio, βασιζόμενη στην μοναδική τεχνογνωσία της στον ήχο Hi-Fi, μπαίνει στον χώρο των ακουστικών, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα ακουστικών, τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα τους, την στιλάτη σχεδίαση, αλλά και την άριστη σχέση τιμής προς απόδοση
  
 2012
Καινοτόμα Ασύρματα Ηχεία για χρήση στο γραφείο και φορητά
Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών Bluetooth και WiFi, η Crystal Audio δημιουργεί υψηλής ποιότητας ηχεία που επιτρέπουν στον χρήστη τους να απολαύσει μουσική, χωρίς τα καλώδια! Συνδέοντας τα ηχεία στα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, τους υπολογιστές και τα δίκτυα WiFi, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν μουσική, σε απόλυτη ελευθερία. Με χαρακτηριστικά όπως οι Παθητικοί Ακτινοβολητές και το Surface Bass Boost, τα ηχεία αυτά παράγουν ήχο που γεμίζει το χώρο, παρά τις εντυπωσιακά μικρές τους διαστάσεις!
  
 2012
Επέκταση των υπηρεσιών OEM/ODM, με πρωτοποριακά Wi-Fi modules
Η Crystal Audio ανέπτυξε μια λύση OEM/ODM με τεχνολογία ήχου από το μέλλον, που προσφέρει σε άλλους κατασκευαστές, σήμερα! Οι καταξιωμένοι Μηχανικοί του τμήματος R&D της εταιρίας, μπορούν να βοηθήσουνε κάθε κατασκευαστή, να μετατρέψει οποιοδήποτε συμβατικό ηχείο σε ασύρματο, συνδεδεμένο μέσω WiFi και ελεγχόμενο από PC, Smartphone ή Tablet. Με αυτή την προσθήκη, η Crystal Audio επεκτείνει τις υπηρεσίες OEM/ ODM, σε Έτοιμα Προϊόντα με τη μάρκα του πελάτη, ή σε μεμονωμένα Ηλεκτρονικά
BACK TO TOP