EUR
Ελληνικά Προϊόντα
Διεθνώς Βραβευμένα
0item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Product was successfully added to your shopping cart.

FAQs

Search FAQ

 • Μπορούν τα ηχεία να είναι αληθινά... φιλικά;

  • Γιατί χρειαζόμαστε φιλικά ηχεία;

   Για να μπορείτε να απολαύσετε υψηλή ηχητική απόδοση με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος

   Τα ηχεία αποτελούν το πιο κρίσιμο τμήμα της Αλυσίδας Αναπαραγωγής της Μουσικής Πληροφορίας ανάμεσα στον Ενισχυτή και στο Χώρο Ακρόασης πριν από τα Αυτιά σας. Μεταφέρουν Μουσική από τον Ενισχυτή στο Χώρο Ακρόασης και αλληλεπιδρούν και με τα δύο. Η ποιότητά τους είναι εξαιρετικά καίρια για την πιστή αναπαραγωγή μουσικής και κινηματογράφου από το σύστημα Hi-Fi / Home Cinema.

  • Πόσο φιλικά είναι τα ηχεία σας στον Ενισχυτή σας;

   Τα ηχεία πρέπει να φέρουν υψηλή ευαισθησία για να «οδηγούνται» εύκολα

   Είναι ευρέως γνωστό ότι το ταίριασμα των Ηχείων με τον Ενισχυτή είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχετε την ποιότητα του ήχου για την οποία πληρώσατε. Ακόμα και με ένα μεγάλο και ακριβό Hi-Εnd ενισχυτή, χρειάζεστε ηχεία με μεγάλη ευαισθησία τα οποία να οδηγούνται εύκολα. Τα μεγάλης ευαισθησίας ηχεία αναπαράγουν τη Μουσική ρεαλιστικά, χωρίς συμπίεση και παραμορφώσεις.

  • Πόσο φιλικά είναι τα ηχεία στο lifestyle σας;

   Τα ηχεία μας σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη μέγιστη αισθητική και ακουστική σας ικανοποίηση

   Μερικές φορές αυτό που ζητάμε είναι απλά συνοδευτική μουσική για μια συγκέντρωση με φίλους ενώ άλλες πάλι φορές αναζητούμε το ρεαλισμό κινηματογραφικών σκηνών με έντονα ηχητικά εφέ που αναπαριστούν γιγαντιαία φυσικά φαινόμενα. Οι απαιτήσεις μας από ένα ποιοτικό σύστημα ηχείων μεταβάλλονται αναλόγως με τη διάθεσή μας και το lifestyle μας. Τα ηχεία της Crystal Audio θα ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες σας και θα σας αφήσουν μάλιστα με ένα χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο, χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους τα οποία τα κάνουν ικανά να ανταπεξέλθουν σε κάθε απαίτησή σας!

  • Πόσο φιλικά είναι τα ηχεία σας στη Διακόσμηση του Χώρου σας;

   Τα ηχεία μας σχεδιάστηκαν για να ομορφαίνουν το χώρο σας, τοποθετημένα στην ιδανική τους θέση

   Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν τα ηχεία τους, ακόμα και αν αυτά αποτελούν πανάκριβα κομμάτια επίπλωσης που υπηρετούν στη μουσική απόλαυση.Μπορούν όμως τα ηχεία να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης του χώρου ακρόασης; Μπορούν να τοποθετηθούν σωστά με βάση τους κανόνες της Ακουστικής ώστε να αποδίδουν τον ήχο που πληρώσατε; Άλλωστε η ηχητική ποιότητα που θα απολαύσετε εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο. Πιο φτηνά αλλά σωστά τοποθετημένα σύμφωνα με τους νόμους της ακουστικής ηχεία παίζουν καλύτερα από ακριβότερα τα οποία όμως είναι κρυμμένα στις γωνιές του δωματίου.

  • Τι είναι η μαγνητική θωράκιση;

   Είναι μια θωράκιση ενάντια στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές προς ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές

   [image]

   Τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία εκπέμπουν ισχυρά μαγνητικά πεδία εκτός και αν είναι μαγνητικά θωρακισμένα. Τα μαγνητικά πεδία δημιουργούν προβλήματα και χρωματικές αλλοιώσεις στις καθοδικές λυχνίες των CRT τηλεοράσεων και σβήνουν οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο σε μαγνητικό μέσο.

   Λόγω των προβλημάτων που μπορούν να δημιουργήσουν τα μη θωρακισμένα ηχεία, οι κατασκευαστές τα θωρακίζουν μαγνητικά. Η θωράκιση επιτυγχάνεται είτε με την περίκλειση του μαγνήτη σε ατσάλινο περίβλημα, ή με την τοποθέτηση δεύτερου μαγνήτη με αντίστροφη πολικότητα πίσω από το ηχείο για την εξάλειψη του μη επιθυμητού μαγνητικού πεδίου.

  • Γιατί λοιπόν είναι μια πρόκληση η σωστή επιλογή ηχείων;

   Εξαιτίας της τεράστιας ποικιλίας ηχείων, προδιαγραφών και χώρων

   Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κατά το στήσιμο ενός συστήματος Οικιακού Κινηματογράφου, είναι η επιλογή των ηχείων. Η επιλογή δυσκολεύει από την τεράστια ποικιλία ηχείων, υλοποιήσεων, χαρακτηριστικών και τιμών. Δυστυχώς η αγορά ενός ηχείου γνωστής μάρκας ή ενός ακριβού μοντέλου δεν εγγυάται την αγορά του κατάλληλου ηχείου. Οι ειδήμονες συμφωνούν ότι λίγα ηχεία αξίζουν και συνήθως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ απόδοσης, τιμής και μάρκας. Σε μία δεδομένη κατηγορία τιμής τα περισσότερα ηχεία είναι χαμηλής ποιότητας, ορισμένα είναι καλά και ελάχιστα είναι κορυφαία.

   Κάντε έρευνα αγοράς, αναζητήστε ηχεία με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία από έγκυρους οργανισμούς, ή με πιστοποίηση THX, συγκρίνετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τελικά εμπιστευτείτε τα αυτιά σας!

  • Πώς πρέπει να συγκρίνουμε ηχεία μεταξύ τους;

   Με κοινό σύστημα αναφοράς, στην ίδια ακριβώς στάθμη

   Η σύγκριση ηχείων μπορεί να είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα υπό σύγκριση ηχεία παίζουν ακριβώς στην ίδια στάθμη. Ακόμα και μια μικρή διαφορά στη στάθμη αναπαραγωγής μεταξύ των ηχείων μπορεί να κάνει το πιο "δυνατό" να ακούγεται καλύτερα από το άλλο.

   Μη νομίσετε ότι αν χρησιμοποιήσετε τον ίδιο ενισχυτή και θέσετε το χειριστήριο ρύθμισης ήχου στην ίδια στάθμη ότι τα υπό σύγκριση ηχεία θα παίξουν τελικά με την ίδια ένταση. Αυτό οφείλεται στο ότι γενικά η ευαισθησία των διαφόρων ηχείων είναι διαφορετική. Έτσι με το ίδιο σήμα στην είσοδο παράγουν διαφορετική ηχητική στάθμη. Έτσι για να γίνει σωστό ταίριασμα στάθμης θα πρέπει κανονικά να χρησιμοποιηθεί ένα ντεσιμπελόμετρο (Sound Pressure Level meter) το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

   Τροφοδοτούμε τα ηχεία με σήμα λευκού θορύβου, το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδικά CD και DVD για σωστή ρύθμιση συστημάτων και ρυθμίζουμε τις εντάσεις των ηχείων ώστε να ταιριάξουν οι ηχητικές στάθμες αναπαραγωγής τους. Ιδανικά έχουμε ένα διακόπτη Α-Β που μας επιτρέπει να μπορούμε γρήγορα να αλλάζουμε από το ένα ηχείο στο άλλο.

   Για αξιόπιστη σύγκριση ηχείων θα πρέπει τα ρυθμιστικά συχνότητας (EQ) καθώς και η αυτόματη ισοστάθμιση του ενισχυτή (Auto Calibration) να είναι απενεργοποιημένα.

   Κατά την ακρόαση προσέχουμε πόσο φυσικοί είναι οι ήχοι. Συγκεντρωνόμαστε στη φωνή του τραγουδιστή και αξιολογούμε πόσο αληθοφανής ακούγεται. Κάνουμε το ίδιο πράγμα για τα μουσικά όργανα. Ακούγονται ρεαλιστικά; Είναι ισορροπημένος ο ήχος χωρίς υπερβολική έμφαση στα χαμηλά, στις μεσαίες ή στα πρίμα; Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάθε όργανο μέσα στην ορχήστρα; Είναι εστιασμένος ο ήχος και η ηχητική εικόνα σωστή; Αποδίδουν τα ηχεία χωρίς παραμόρφωση τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές εντάσεις; Σας συγκινεί ο ήχος σα να βρισκόσασταν σε μια ζωντανή συναυλία;

   Όταν θα έχετε δώσει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, θα έχετε μια συνολική εικόνα της απόδοσης των ηχείων που αξιολογείτε.