EUR
Ελληνικά Προϊόντα
Διεθνώς Βραβευμένα
0item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Product was successfully added to your shopping cart.

FAQs

Search FAQ

 • Θέλετε να μάθετε τα βασικά για την THX; Ξεκινήστε εδώ και τώρα!

  • Τι είναι η THX;

   Ο ιδρυτής ενός προγράμματος πιστοποίησης για κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου

   Η ΤΗΧ είναι ο ιδρυτής ενός προγράμματος εγγύησης ποιότητας για κορυφαία αναπαράσταση κινηματογράφου.

   Ένας οικιακός κινηματογράφος που απαρτίζεται από συσκευές εικόνας - ήχου και ηχεία που είναι πιστοποιημένα από την THX αποδίδει αξεπέραστο πολυκάναλο ήχο. Το σύστημα THX περιλαμβάνει μία σειρά από πατενταρισμένες τεχνολογικές εξελίξεις για να επιτύχει την απόδοση του «απόλυτου» κινηματογραφικού ήχου σε οικιακά συστήματα.

   Η ΤΗΧ πιστοποίηση αποτελεί την απόλυτη διαβεβαίωση ότι τα ηχεία σας αναπαράγουν μουσική και ήχο από ταινίες με τον ίδιο τρόπο που ο συνθέτης ή ο σκηνοθέτης το έχει φανταστεί. Άλλωστε το πιστοποιητικό εξασφαλίζει ότι τα ηχεία έχουν τεσταριστεί με τα αυστηρότερα standards από την καλύτερη ομάδα μηχανικών, που έχουν δημιουργήσει τις προδιαγραφές με τις οποίες γίνονται οι ηχογραφήσεις στα studio και η αναπαραγωγή σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους.

   Αποτελεί το μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο σετ προδιαγραφών, και εξαιτίας της δυσκολίας συμμόρφωσης των ηχείων με αυτό, χορηγείται μόνο στα κορυφαία συστήματα των καλύτερων κατασκευαστών διεθνώς. Το ότι οι προδιαγραφές της THX είναι παγκόσμιο industry standard αποτελεί μια επιτυχία και αποκλειστικότητα της ΤΗΧ, μέσα σε μια αγορά που επί χρόνια αντιμετωπίζει τον πόλεμο των format ανάμεσα σε μηχανικούς μεγάλων πρωτοπόρων εταιρειών.

  • Γιατί δημιουργήθηκε η THX;

   Δημιουργήθηκε ως ένα σύνολο από προδιαγραφές, για απόλυτο ήχο και εικόνα

   Η THX Ltd. δημιουργήθηκε για να εγγυηθεί αρχικά ότι οι κινηματογραφικές ταινίες θα προβάλλονται στις αίθουσες με κάποιες προδιαγραφές οι οποίες θα εξασφαλίζουν αποτέλεσμα πιστό στο αρχικό όραμα του σκηνοθέτη. Στην συνέχεια οι προδιαγραφές αναπαραγωγής επεκτάθηκαν και στα οικιακά συστήματα ώστε κι εκεί ο ακροατής να απολαμβάνει μουσική και κινηματογράφο όπως ο μουσικός και σκηνοθέτης αντίστοιχα οραματίστηκαν και υλοποίησαν μέσα στα ακριβά studio ηχογραφήσεων.

  • Γιατί να διαλέξω ηχεία με THX πιστοποίηση;

   Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ηχητική απόδοση, σύμφωνα με το όραμα του εκάστοτε σκηνοθέτη

   [image]

   Τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα από την ΤΗΧ εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή απόδοση ήχου και εικόνας. Για την περίπτωσή μας, τα ηχεία δηλαδή, εξασφαλίζουν ότι το ηχητικό σύστημα θα παίξει μουσική και κινηματογράφο αναπαράγοντας το αρχικό όραμα του συνθέτη και σκηνοθέτη αντίστοιχα. Μέσα από την αυστηρή εφαρμογή των νόμων της ηλεκτρακουστικής, τα πιστοποιημένα από την THX ηχεία, έχουν:

   - Επίπεδη απόκριση συχνοτήτων, ώστε να μη "χρωματίζουν" τον ήχο
   - Ελεγχόμενη διασπορά, ώστε το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι άψογο σε όλες τις θέσεις του καναπέ και όχι μόνο σε μία συγκεκριμένη θέση ακρόασης
   - Υψηλή ευαισθησία, ώστε να δίνουν υψηλές στάθμες ακόμα και με όχι και τόσο δυνατούς ενισχυτές
   - Χρήση ενεργού υπογούφερ και κροσόβερ από τον ενισχυτή, ώστε τα χαμηλά να ενσωματώνονται με τον ήχο των υπόλοιπων ηχείων τα οποία, αφού πλέον δε χρειάζεται να αναπαράγουν τις χαμηλές συχνότητες, μπορούν να είναι αρκετά πιο μικρά σε μέγεθος

  • Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση εξοπλισμού με THX πιστοποίηση;

   Η ακριβής αναπαραγωγή των κινηματογραφικών και μουσικών παραγωγών

   [image]

   Ενσωματώνοντας ένα σύνολο ψηφιακών τεχνολογιών, οι συσκευές με THX πιστοποίηση προσφέρουν την πιο ακριβή αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, απαιτώντας τις λιγότερες ρυθμίσεις από την πλευρά του χρήστη. Συγκεκριμένα, επιλέγοντας ηχεία με THX πιστοποίηση "από το ράφι", χωρίς καν να τα ακούσετε, είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε:

   - Πολύ καθαρούς διαλόγους Ήχους εστιασμένους καθαρά και με ακρίβεια μέσα στο ηχητικό πεδίο
   - Περιφερειακά εφέ που κυκλώνουν τον ακροατή και τον τοποθετούν στη δράση της ταινίας και στο κοινό της συναυλίας ή στο μέσο της ορχήστρας
   - Καταιγιστικό μπάσο και παράλληλα κρυστάλλινα πρίμα
   - Μέγιστη δυναμική περιοχή μεταξύ των χαμηλών και των δυνατών περασμάτων στη μουσική και στις ταινίες για ρεαλιστική αναπαραγωγή όλων των ήχων

  • Πρέπει να έχω δίσκους CD ή DVD με ΤΗΧ πιστοποίηση;

   Μπορείτε να απολαύσετε οποιονδήποτε δίσκο, ακριβώς όπως τον δημιούργησε ο εκάστοτε καλλιτέχνης

   Η ΤΗΧ πιστοποίηση δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο της ηχητικής πληροφορίας στο CD ή DVD. Οι υψηλές προδιαγραφές που ένα THX ηχείο έχει, αφορούν την υψηλή ποιότητα κατασκευής του ηχείου και την ικανότητά του για κρυστάλλινη αναπαραγωγή ήχου και μουσικής. Με αυτό τον τρόπο ένα ηχείο πιστοποιημένο κατά THX έχει την ίδια άριστη συμπεριφορά σε οποιασδήποτε σήμα εισόδου.

  • Πρέπει όλα τα ηχεία ενός συστήματος να έχουν ΤΗΧ πιστοποίηση;

   Ναι, ώστε το σύστημα να αναπαραγάγει τον ήχο με απόλυτη ακρίβεια, από όλα τα κανάλια

   Προφανώς κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή. Παρ’ όλ’ αυτά, αν δεν μπορείτε να έχετε κάθε ηχείο με ΤΗΧ πιστοποίηση σε κάθε περίπτωση προτιμήστε ένα THX πιστοποιημένο υπογούφερ για να αντιμετωπίσετε την κατώτερη περιοχή του ηχητικού φάσματος που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

  • Ποια ήταν η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της πιστοποίησης THX;

   Το ότι οι συμβατικές συσκευές δεν αναπαραγάγουν με ακρίβεια τις δημιουργίες των παραγωγών

   [image]

   Η κινητήρια δύναμη που οδήγησε στη δημιουργία της THX ήταν η παρατήρηση ότι συμβατικές συσκευές δεν μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια και όπως επιθυμούν οι σκηνοθέτες, τον κινηματογραφικό ήχο στα συνήθη οικιακά κινηματογραφικά συστήματα. Έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη να διορθωθούν τα τονικά σφάλματα και προβλήματα λόγω ακουστικής, που γίνονται αντιληπτά όταν αναπαράγουμε κινηματογραφικό ήχο που έχει «σχεδιαστεί» για μεγάλες αίθουσες, σε οικιακούς χώρους, καθώς και να αποδίδονται με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πολύπλοκα και ανταγωνιστικά ηχητικά πεδία που αναπαράγονται από τα πολυκάναλα ηχητικά φορμά.

  • Πότε εισήχθη η πιστοποίηση THX στο χώρο της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας;

   To 1983

   Η πιστοποίηση THX αρχικά αφορούσε κινηματογραφικές αίθουσες πριν επεκταθεί στα οικιακά συστήματα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης κινηματογραφικών αιθουσών άρχισε το 1983, όταν ο γνωστός σκηνοθέτης George Lucas, απογοητευμένος από την ποιότητα ήχου και εικόνας των περισσοτέρων αιθουσών, θέσπισε αυστηρά κριτήρια για την πιστοποίηση της ποιότητας της «κινηματογραφικής εμπειρίας». Τα κριτήρια δημιουργήθηκαν από τον Tomlison Holman που ήταν τεχνικός διευθυντής της Lucasfilms. Εικάζεται ότι τα αρχικά του Tomlison Holman έδωσαν το όνομα στην πιστοποίηση THX (Tomlison Holman eXperiment).

  • Ακούγονται όλα τα συστήματα THX το ίδιο;

   Σχεδόν ναι, καθώς οι συχνοτικές τους αποκλήσεις δεν ξεπερνούν τα ±1.5dB

   Σχεδόν ναι, καθώς οι συχνοτικές τους αποκλήσεις δεν ξεπερνούν τα ±1.5dB

   Οι προδιαγραφές THX θεσπίζουν τα ελάχιστα κριτήρια που πρέπει να περάσουν οι πιστοποιημένες συσκευές και ηχεία. Επίσης πλέον αρκετά επίπεδα πιστοποίησης ανάλογα με το είδος της συσκευής που πιστοποιείται, τον τρόπο χρήσης της , καθώς και το μέγεθος του χώρου στο οποίο θα λειτουργεί. Οι κατασκευαστές συσκευών εικόνας και ήχου από την άλλη έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους με το να ξεπεράσουν τα ελάχιστα κριτήρια που θεσπίζει κάθε επίπεδο πιστοποίησης.

   Υπ' αυτήν την έννοια, δεν ακούγονται όλα τα συστήματα THX το ίδιο. Το σετ προδιαγραφών της THX εγγυάται όμως μια ελάχιστη ποιότητα για τα πιστοποιημένα συστήματα, ώστε ο πελάτης να μπορεί να είναι σίγουρος ότι ακόμα κι αν αγοράσει ένα σύστημα χωρίς να το ακούσει καν, "από το ράφι", αυτό θα παίζει εξαιρετικά στο χώρο του.