EUR
Ελληνικά Προϊόντα
Διεθνώς Βραβευμένα
0item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Product was successfully added to your shopping cart.

FAQs

Search FAQ

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ηχείων με THX πιστοποίηση;

  • Είναι τα ηχεία με πιστοποίηση THX ιδανικά και για ακρόαση μουσικής;

   Φυσικά! Πρακτικά, αποδίδουν τη μουσική όπως αυτή ηχογραφήθηκε στο στούντιο παραγωγής

   Βεβαίως! Τα ηχεία ενός πολυκάναλου συστήματος Οικιακού Κινηματογράφου με πιστοποίηση THX (Select, Ultra ή Ultra2) είναι βελτιστοποιημένα για αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου (5.1, 6.1 ή 7.1), ώστε ο ακροατής να απολαμβάνει καλύτερη ηχητική εικόνα, διαύγεια και ρεαλισμό από τα μπροστινά ηχεία, περιφερειακούς ήχους για αληθινά εφέ και ήχους διάχυσης και καταιγιστικά χαμηλά για μια πραγματική εμπειρία μπάσων.

   Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι η αγαπημένη σας μουσική θα παίζει πιο ρεαλιστικά από ποτέ σε ένα σύστημα με THX ηχεία.

  • Γιατί είναι δύσκολη η αναπαραγωγή κινηματογραφικών soundtracks;

   Γιατί ο οικιακός χώρος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι μια μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα

   Η δυσκολία έγκειται κυρίως στο ότι ο διάλογος σε μια ταινία συνυπάρχει πολύ συχνά με τη μουσική και τα ειδικά εφέ. Τα καταιγιστικά εφέ και η μουσική που έρχονται από πολλές διαφορετικές θέσεις, τείνουν να σκεπάσουν τις φωνές, βυθίζοντάς τες σε ένα ασαφές ηχητικό πεδίο, μειώνοντας σημαντικά την καθαρότητα και την καταληπτότητά τους. Έτσι λοιπόν είναι επιτακτικό οι φωνές από το κεντρικό ηχείο να αποδίδονται φυσικά, ρεαλιστικά, χωρίς χρωματισμούς. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο ακροατής σε όποια θέση κι αν κάτσει στο δωμάτιο, θα ακούει καθαρές φωνές που δε θα καλύπτονται από τη μουσική και τα εφέ.

  • Τι ηχεία περιλαμβάνονται σε ένα σύστημα THX;

   Δείτε την αναλυτική απάντηση

   Τα συστήματα THX Home Theater 5.1 περιλαμβάνουν τρία μπροστινά ηχεία (Αριστερό, Κεντρικό και Δεξί), δύο περιφερειακά ηχεία (Αριστερό, Δεξί) και ένα υπογούφερ. Πολλά συστήματα επίσης διαθέτουν ένα πίσω κεντρικό (6.1) ή δύο πίσω κεντρικά (7.1). Κάθε ηχείο έχει τις δικές του προδιαγραφές και χαρακτηριστικά.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση ενός υπογούφερ με THX πιστοποίηση;

   Η ακριβής αναπαραγωγήτων χαμηλών συχνοτήτων, χωρίς αλλοίωση του ήχου από τα υπόλοιπα ηχεία

   Απο τις σημαντικότερες απαιτήσεις για ακριβή πολυκάναλη και στερεοφωνική αναπαραγωγή είναι η πιστή και ρεαλιστική απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Όλα τα υπογούφερ με THX πιστοποίηση είναι σχεδιασμένα ώστε να δένει η απόκρισή τους με ακρίβεια με τα υπόλοιπα ηχεία του συστήματος, μέσω του ηλεκτρονικού crossover του ραδιοενισχυτή στα 80Hz. Για να γίνει αυτό βέβαια σωστά θα πρέπει η απόκριση συχνοτήτων των υπογούφερ να είναι ακριβής και επίπεδη από τα 35Hz τουλάχιστον (προκειμένω για THX Select) μέχρι τα 200Hz ώστε με την υπέρθεση του φίλτρου του ραδιοενισχυτή στα 80Hz, να έχουμε μια ομαλή μετάβαση της ηχητικής πληροφορίας προς του δορυφόρους. Τα πιστοποιημένα THX υπογούφερ είναι ικανά επιπρόσθετα να παράγουν ηχητική στάθμη έντασης 102 dB ή και περισσότερο χωρίς παραμόρφωση ή άλλους θορύβους από σωλήνες bass reflex ή συντονισμούς, σε οικιακούς χώρους 2000 κυβικών ποδιών (περίπου 20 τετραγωνικά μέτρα). Έτσι μπορούν να παράγουν ρεαλιστικό μπάσο που φέρνει τις ταινίες και τη μουσική σε ζωή!

  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κύριων ηχείων THX;

   Η ακριβής ηχητική εικόνα, χάρη στην ειδικά μελετημένη διασπορά

   Τα συμβατικά ηχεία δικάναλων συστημάτων έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν σωστή ηχητική εικόνα σε μία γωνία 45 με 60 μοίρες. Αν η απόσταση μεταξύ των ηχείων είναι μεγάλη, τότε δημιουργείται μία τρύπα στην κεντρική ηχητική εικόνα. Αν τα ηχεία βρίσκονται πολύ κοντά, η στερεοφωνική εικόνα «καταρρέει» σε μία θολή μονοφωνική εικόνα. Σε ένα πολυκάναλο ηχητικό σύστημα, ηχητικές εικόνες δημιουργούνται μεταξύ του Αριστερού και Κεντρικού ηχείου καθώς και μεταξύ του Δεξιού και Κεντρικού ηχείου. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη ακρίβεια από την ηχητική απεικόνιση του ηχείου.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση μπροστινών ηχείων με THX πιστοποίηση;

   Η ορθή και ισορροπημένη απόδοση της κύριας ηχητικής πληροφορίας

   Η ηχητική εικόνα των μπροστινών καναλιών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναπαραγωγή ήχου με ακρίβεια. Στις ταινίες ο ήχος πρέπει να ταιριάζει με την εικόνα απόλυτα. Τα κύρια ηχεία THX βελτιώνουν την αντίληψη των διαλόγων με δύο τρόπους. Η πρώτη τεχνική είναι η πλατιά οριζόντια διασπορά. Αυτό επιτρέπει σε όσους κάθονται σε γωνία με την οθόνη (off axis) να ακούν πλήρη και επίπεδη απόκριση συχνότητας. Η δεύτερη τεχνική είναι ο έλεγχος της κάθετης διασποράς για να περιορίζονται οι αντανακλάσεις από το πάτωμα και το ταβάνι, που καταστρέφουν τη δυνατότητα δημιουργίας ηχητικής εικόνας ακρίβειας.

  • Ακόμα και το κεντρικό ηχείο θα πρέπει να έχει πιστοποίηση THX;

   Ναι, για να μπορεί να αναπαραγάγει με ακρίβεια το κανάλι των διαλόγων

   Λίγοι φίλοι του οικιακού κιηνματογράφου ίσως συνειδητοποιούν ότι το κεντρικό κανάλι διαχειρίζεται σχεδόν το 40% όλων των διαλόγων σε μια τυπική ταινία, οπότε γίνεται άμεσα αντιληπτό το ότι η εξαιρετική του απόδοση είναι καίρια για τη συνολική απόδοση του συστήματος. Το κεντρικό των σειρών με πιστοποίηση THX της Crystal Audio με την εξαιρετική διασπορά τους χάρη στο εξωτερικό περιστροφικό τους tweeter διασφαλίζει ότι δε θα χάσετε ούτε λέξη από τους διαλόγους των ταινιών!

  • Ποια είναι η απόκριση συχνοτήτων ενός δίπολου περιφερειακού ηχείου με THX πιστοποίηση;

   Είναι επίπεδη, από τα 80Hz έως και τα 20KHz

   Η ολική ενέργεια που διαχέεται από το ηχείο προς όλες τις κατευθύνσεις ονομάζεται η «απόκριση ισχύος». Η απόκριση ισχύος του THX δίπολου ηχείου πρέπει να είναι επίπεδη. Αυτό συνεπάγεται ότι η ολική ενέργεια που διαχέεται από το ηχείο προς όλες τις κατευθύνσεις πρέπει να δίνει κατά μέσο όρο επίπεδη απόκριση συχνότητας. Ο ακροατής λοιπόν που βρίσκεται στο «νεκρό» σημείο ενός δίπολου ηχείου θα ακούει επίπεδη απόκριση συχνότητας.

  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των δίπολων περιφερειακών ηχείων THX;

   Τα δίπολα περιφερειακά ηχεία ΤΗΧ, δημιουργούν ένα διάχυτο ηχητικό πεδίο

   Η THX προτείνει την χρήση δίπολων περιφερειακών ηχείων τα οποία είναι σχεδιασμένα να αναπαράγουν την ταινία «χωρίς τείχους». Τα δίπολα ηχεία το πετυχαίνουν αντανακλώντας ήχους από τους τείχους και το ταβάνι. Τα δίπολα στέλνουν ελάχιστο απευθείας ήχο προς τους ακροατές. Οι ηχητικές αντανακλάσεις από τους τείχους και το ταβάνι δημιουργούν μία ηχητική σφαίρα που περικλείει τους ακροατές.

  • Πώς πλησιάζω την ποιότητα της THX με μικρότερα ηχεία;

   Θα πρέπει τα ηχεία να έχουν ελάχιστη απόκριση στα 80Hz

   Η THX απαιτεί για τα κύρια μπροστινά ηχεία να μπορούν να αποδώσουν μπάσα μέχρι τα 80Hz τουλάχιστον, ώστε να "παντρευτούν" σωστά με το υπογούφερ που παίζει κάτω από τα 80Hz. Στην περίπτωση που θέλουμε σε ένα χώρο να εγκαταστήσουμε μικρότερα ηχεία, μπορούμε να θέσουμε το ηλεκτρονικό φίλτρο crossover του ενισχυτή στα 120Hz, ώστε να μπορούν οι δορυφόροι να αναπαράγουν τη μουσική και τις ταινίες χωρίς πρόσθετο φόρτο από συχνότητες τις οποίες έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να αποδώσουν. Από την άλλη χρησιμοποιώντας ένα THX υπογούφερ που έχει επίπεδη απόκριση μέχρι και τα 200Hz, μπορεί να γίνει το κροσάρισμα χωρίς να δημιουργηθεί "τρύπα" στην απόκριση, όπως θα συνέβαινε αν η απόκριση του υπογούφερ ήταν ήδη φιλτραρισμένη πιο κάτω από τα 200Hz.

  • Έχω ακούσει ότι χρειάζονται 5 ηχεία για πολυκάναλα συστήματα 5.1. Γιατί προτείνει η THX κάτι άλλο;

   Γιατί στον κινηματογράφο, τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί με τον ξεχωριστό ρόλο που έχει το κάθε ένα

   Στις κινηματογραφικές αίθουσες τα περιφερειακά ηχεία και τα κύρια ηχεία είναι διαφορετικά γιατί έχουν διαφορετικούς ρόλους. Τα κύρια ηχεία αποδίδουν με ευκρίνεια τους διάλογους και εντοπιούν ήχους που ταιριάζουν με την εικόνα. Τα περιφερειακά ηχεία αναπαράγουν διάχυτους ήχους που περικλείουν τους ακροατές, ενώ αναπαράγουν και ηχητικά εφέ πάνω από τα κεφάλια μας, όπως πτήσεις αεροπλάνων ή ελικοπτέρων.

   Το οικιακό σύστημα κινηματογράφου THX χρησιμοποιεί πιστοποιημένα ηχεία THX, των οποίων οι προδιαγραφές είναι ανάλογες με το ρόλο τους. Τα κύρια ηχεία και τα δίπολα περιφερειακά αποδίδουν ηχητικά πεδία που ταιριάζουν ψυχοακουστικά με τον ήχο της κινηματογραφικής αίθουσας. Το υπογούφερ THX επιτρέπει την χρήση «μικρών» ηχείων ενώ αναπαράγει την μέγιστη δυναμική περιοχή και την βέλτιστη αναπαραγωγή μπάσων.