EUR
Ελληνικά Προϊόντα
Διεθνώς Βραβευμένα
0item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Product was successfully added to your shopping cart.

FAQs

Search FAQ

 • Πώς οι τεχνολογίες της THX βελτιώνουν την οπτικοακουστική εμπειρία;

  • Τι είναι το THX Re-Equalization;

   Διαβάστε την αναλυτική απάντηση

   * Η παρακάτω επεξηγηματική εικόνα ανήκει στην THX Ltd

   [image]

   Οι ταινίες μιξάρονται σε κινηματογραφικές αίθουσες που έχουν ελεγχόμενη μείωση τω υψηλών συχνοτήτων, που ονομάζεται «καμπύλη Χ» (X-curve). Ο ήχος ισοσταθμίζεται με ενίσχυση των υψηλών συχνοτήτων, για αναπαραγωγή σε συνθήκες όπου τα ηχεία είναι σε μεγάλη απόσταση από τον ακροατή και η αίθουσα έχει μία φυσική μείωση των υψηλών συχνοτήτων. Το κύκλωμα επανα-ισοστάθμισης (Re-Equalization) που περιλαμβάνεται στον ελεγκτή THX, διορθώνει τον υπέρμετρα «λαμπρό» κινηματογραφικό ήχο, για τη σωστή αναπαραγωγή του ήχου σε οικιακό σύστημα μικρότερων διαστάσεων.

    

  • Ποια είναι η λειτουργία του Ταιριάσματος Χροιάς (Timbre Matching);

   Διαβάστε την αναλυτική απάντηση

   * Η παρακάτω επεξηγηματική εικόνα ανήκει στην THX Ltd

   [image]

   Το κύκλωμα Ταιριάσματος Χροιάς (Timbre Matching) διορθώνει την τονική ισορροπία των περιφερειακών καναλιών έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα εμπρός κανάλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα ομαλό και συνεχόμενο ηχητικό πεδίο. Το Timbre Matching αντισταθμίζει την ύπαρξη μόνο δύο περιφερειακών ηχείων στον οικιακό κινηματογράφο σε σχέση με τα πολλαπλά περιφερειακά ηχεία μίας κινηματογραφικής αίθουσας.

   Η πρώτη διόρθωση που εκτελεί το συγκεκριμένο κύκλωμα είναι το ταίριασμα της ηχητικής χροιάς των περιφερειακών καναλιών για να ταιριάξουν με τα μπροστινά κανάλια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ομαλή ηχητική «μετακίνηση» από τα μπροστινά ηχεία στα περιφερειακά. Ο ακροατής έτσι βρίσκεται μέσα στο ηχητικό πεδίο και όχι μεταξύ δύο ανταγωνιστικών πεδίων.

   Η δεύτερη διόρθωση που εκτελεί το κύκλωμα Timbre Matching είναι το ταίριασμα της τονικότητας. Καθώς μία ηχητική πηγή μετακινείται (από εμπρός στο πλάι και πίσω) ο ήχος μπορεί να διαφέρει σε αντιλαμβανόμενο χαρακτήρα από +8 μέχρι -3 dB, ακόμα και με ταιριασμένα και ισοσταθμισμένα ηχεία. Αυτό οφείλεται στο ότι η ποιότητα του ήχου καθορίζεται από το σχήμα του ανθρώπινου κεφαλιού και του εξωτερικού αυτιού. Καθώς η κατεύθυνση της ηχητικής πηγής αλλάζει, η αντίληψη του ήχου επίσης αλλάζει. Η μίξη του ήχου της κινηματογραφικής ταινίας γίνεται με γνώμονα την αναπαραγωγή του από τα πολλαπλά περιφερειακά ηχεία μίας κινηματογραφικής αίθουσας. Η χρήση μόνο δύο περιφερειακών ηχείων σε ένα οικιακό σύστημα κάνει την τονική ασυμβατότητα μεταξύ των μπροστινών και περιφερειακών ηχείων ιδιαίτερα αντιληπτή. 

  • Τι είναι η Προσαρμοζόμενη Από-Συσχέτιση (Adaptive De-Correlation);

   Διαβάστε την αναλυτική απάντηση

   * Η παρακάτω επεξηγηματική εικόνα ανήκει στην THX Ltd

   [image]

   Το κύκλωμα της Προσαρμοζόμενης Από-Συσχέτισης (Adaptive De-Correlation) αντισταθμίζει τον μονοφωνικό ήχο των περιφερειακών καναλιών του Dolby Pro Logic. Στην κινηματογραφική αίθουσα ο μονοφωνικός ήχος του περιφερειακού καναλιού περνάει απαρατήρητος, λόγω του μεγάλου αριθμού των περιφερειακών ηχείων και των αντανακλάσεων του χώρου. Το αριστερό και δεξί αυτί δεν λαμβάνει ποτέ ταυτόσημο ήχο και δεν δημιουργείται η αίσθηση ακρόασης μονοφωνικού καναλιού.

   Στον οικιακό χώρο, η μονοφωνικότητα του περιφερειακού καναλιού γίνεται εύκολα αντιληπτή. Το κύκλωμα Adaptive De-correlation της THX ρυθμίζει το χρόνο και τη φάση του ενός περιφερειακού καναλιού σε σχέση με το άλλο. Η συνεχής αλλαγή του χρόνου και της φάσης ξεγελά την ακοή μας και μας δίνει την αίσθηση ότι τι περιφερειακό κανάλι είναι στερεοφωνικό. Το Adaptive De-correlation λειτουργεί διαρκώς και επεμβαίνει όποτε αναγνωρίσει μονοφωνικά εφέ στα περιφερειακά κανάλια, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, ακόμα και με πολυκάναλες εγγραφές Dolby Digital και DTS. 

  • Τι είναι το THX Loudness Plus;

   Μια τεχνολογία διατήρησης των δυναμικών, σε χαμηλές στάθμες

   Το THX Loudness Plus είναι μία νέα τεχνολογία δυναμικού ελέγχου της ηχητικής στάθμης σε περιβάλλον Οικιακού Κινηματογράφου, χάρη στην οποία οι ακροατές μπορούν να απολαύσουν πλούσιο και λεπτομερή ήχο surround, ακόμη και σε χαμηλή στάθμη. Η συμβολή του THX Loudness Plus είναι ιδιαίτερα σημαντική στις περιπτώσεις όπου η στάθμη αναφοράς είναι πολύ υψηλή για κάποιους οικιακούς χώρους, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια νυχτερινών ακροάσεων.Η τεχνολογία THX Loudness Plus περιλαμβάνει αλγόριθμους επεξεργασίας. Καθώςμεταβάλλεται η ένταση, το THX Multi-channel Spectral Balancing™ (Φασματική Εξισορρόπηση) και το THX Dynamic Ambience Preservation™ (Δυναμική Διατήρηση Περιβάλλοντως Ήχου) αναλαμβάνουν αυτόματα την διατήρηση της δυναμικής πληροφορίας του ήχου.

   Συνεπώς, η τεχνολογία THX Loudness Plus εξασφαλίζει μια εξίσου ικανοποιητική ακουστική εμπειρία σε οποιαδήποτε στάθμη, ρυθμίζοντας αυτόματα τη σχέση των εμπρός ηχείων με τα περιφερειακά, έτσι ώστε το αντιλαμβανόμενο από τον ακροατή ηχητικό πεδίο, να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στην αναφορά που δημιουργήθηκε κατά την ηχογράφηση και μίξη του στο studio.

  • Τι είναι η τεχνολογία ASA της ΤΗΧ και ποιοί είναι οι τρόποι λειτουργίας της;

   Διαβάστε την αναλυτική απάντηση

   Οι πολυκάναλες μίξεις που λαμβάνουν χώρα κατά την παραγωγή μιας ταινίας, στη μεταφορά μιας μουσικής συναυλίας ή στον ηχητικό σχεδιασμό ενός βιντεοπαιχνιδιού, δεν γίνονται πάντοτε με την ίδια ποσότητα ηχείων, ούτε και τα ηχεία τοποθετούνται πάντα στην ίδια θέση. Ο σκοπός του συστήματος Advanced Speaker Array (ASA) της ΤΗΧ, είναι η απόδοση ενός εξίσου καλού ηχητικού πεδίου surround με κάθε υλικό, δίχως να είναι απαραίτητη η μετακίνηση των ηχείων σας σε ένα σύστημα 7.1.

   [image]

   THX Cinema Mode
   Επαναδημιουργεί το διάχυτο ηχητικό περιβάλλον των κινηματογραφικών αιθουσών, τοποθετώντας την πολυκάναλη μίξη με τέτοιο τρόπο στο χώρο, ώστε ο ακροατής να "βυθίζεται" στο soundtrack της ταινίας.

   [image]

   THX Games Mode
   Διαμοιράζει τα ηχητικά εφέ και τους διαλόγους των videogame, τοποθετώντας την πολυκάναλη μίξη στη σωστή θέση, για μια gaming εμπειρία 360 μοιρών, με δυναμικά περιφερειακά εφέ.

   [image]

   THX Music Mode
   Προσομοιώνει το αυθεντικό περιβάλλον της μουσικής ηχογράφησης, τοποθετώντας τη πολυκάναλη μίξη μακρύτερα από τον ακροατή, για μια αυξημένη και πιο ακριβή αίσθηση περιβάλλοντα χώρου. Έτσι ο ακροατής βρίσκεται στο κέντρο της ορχήστρας, τη στιγμή της ηχογράφησης.

   THX Surround EX
   Δημιουργεί ένα τρίτο περιφερειακό κανάλι από τα δύο κανονικά, δημιουργώντας ένα ευρύτερο ηχητικό πεδίο που κυκλώνει τον ακροατή, για μια ακόμη πιο ρεαλιστική κινηματογραφική εμπειρία.

   * Οι παραπάνω εικόνες των τεχνολογιών της THX, ανήκουν στην THX Ltd.